Kapodistriou 23, Liston, Corfu Τown, Greece TEL. (+30) 26610 31949
Kapodistriou 23, Liston, Corfu Τown, Greece TEL. (+30) 26610 31949

Εστιατόριο

Εστιατόριο

Η Αρχή

Πριν από 70 χρόνια, ο παππούς Λεωνίδας άνοιξε μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα στην περιοχή της Σπηλιάς, στο κέντρο της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας την ταβέρνα του Μαύρου.

Η ταβέρνα προσέλκυε καθημερινά πολύ κόσμο όχι μόνο λόγω της προνομιακής τοποθεσίας, δίπλα στο σταθμό λεωφορείων, αλλά και λόγω της ποιότητας του φαγητού που προσέφερε. Χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ της εποχής ήταν το  μοσχάρι ψητό κατσαρόλας και  τα συκωτάκια γιαχνί.

Στη συνέχεια αποφάσισε να αγοράσει το ακίνητο στο ιστορικό Λιστόν, έργο των Γάλλων του 1814 και του διάσημου αρχιτέκτονα Lesseps, ο οποίος σχεδίασε παρόμοια κτίρια και στον περίφημο δρόμο Rue de Rivoli δίπλα από το μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

Το ακίνητο λειτουργούσε τότε ως τυπογραφείο και εκείνος βλέποντας τις ανάγκες της εποχής για ποιοτικό φαγητό το μετέτρεψε σε εστιατόριο δίνοντάς του το όνομα Αίγλη. Έκτοτε το εστιατόριο έγινε σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και μετέπειτα για τους τουρίστες της εποχής.

Το Εστιατόριο Σήμερα

Φτάνοντας στην τρίτη γενιά, τα πιάτα του εστιατορίου εμπνευσμένα από την παράδοση, έχουν εμπλουτιστεί με νέα συστατικά, και ανανεωμένες ιδέες. Η ποιότητα παίζει εξέχοντα ρόλο τόσο στο φαγητό όσο και στο προσωπικό που προσπαθεί να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του με τον καλύτερο τρόπο. Η ιδιαίτερη ομορφιά καθώς και η μοναδική τοποθεσία του εστιατορίου Αίγλη στο Λιστόν, ίδια εδώ και 50 χρόνια, θα σας μεταφέρει στο χρόνο.